close
Trekking

İlk Trekking Rotamız: Ballıkayalar Tabiat Parkı

İlk trekking rotamızın, Ballıkayalar olması bence çok güzel denk gelmiş bir tesadüftü. Neden diyecek olursanız, trekking ne ki yaa ? öyle boş boş yürüyecek miyiz ? sorularının ardından bana çok güzel bir ders oldu burası. Hatta Ballıkayalar’dan sonraki hafta ee bu hafta nereye gidiyoruz diyerek, kendimi trekkinge verdim resmen..

Biz 7 kişilik bir arkadaş grubuyla yaptık bu gezimizi, ve gerçekten çok eğlenceli oldu. Yürüyüşe başlamadan önce sırt çantalarımızı hazırladık, yürüyüşe uygun ayakkabılarımızı giydik, parkurun en sonundaki gölde ya da aralarda yüzebiliriz diye düşünerek, hem yürüyüşe hem de yüzmeye uygun eşyalarımız da tamamdı. Hazırlıkların ardından yürüyüşümüz başladı.

ballikayalar_ordekler_1

Ballıkayalar Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir ?

Yazının en altındaki haritadan konum bilgisine de ulaşabileceğiniz Ballıkayalar Kanyonu, Kocaeli ilinin, Gebze ilçesine bağlı, Tavşanlı köyünde, Gebze’ye 8km , Kocaeline 39km uzaklıkta buluyor. İstanbuldan da aracınızla yaklaşık 1 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

ballikayalar_tabiat_parki_2

Ballıkayalarda Ne Yapılır ?

Ne yapılacak işte yürünüyordur demeyin, aslında seçenek fazla.

  1. Tabiat parkının girişindeki alanda piknik yapabileceğiniz, dere kenarında, oturmalık alanlar bulunuyor, buralarda bütün gününüzü geçirebilirsiniz.
  2. Biraz ilerlediğinizde kanyonun başladığı kısımda uygun bir yere çadırınızı kurabilir, ayaklarınız suyun içinde, masanızı kurup, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.
  3. Yine aynı kısımda bulunan kayalıklardan kendinize uygun zorlukta bir parkuru seçerek kayalıklara tırmanabilirsiniz. Bu konuda tırmanış hocalarından yardım ve bilgi alabilirsiniz.
  4. Bizim yaptığımız gibi, bazen derenin içinden bazen taşların üstünden geçerek, en sonda bulunan göle ulaşıp yüzme keyfine de varıp, trekking’in dibine vurabilirsiniz.

Ballıkayalar Tırmanışı

Tırmanışla ilgili çok detaylı bilgi veremiyorum malesef, ama kesinlikle deneyeceğim şeylerden biri olacak. Ama bu konuda sizi özendirmek için tek yapabileceğim şey fotoğrafları paylaşmak. Tırmanışı denediğim zaman on numara bir yazı ise sizi bekliyor olacak.

ballikayalar_tirmanisi_1

ballikayalar_tirmanisi_2

Bu Arada Trekking Nedir Derseniz ?

Belki çoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenleriniz için dip not düşmüş olayım. Trekking aslında, keşfedilmemiş dağ, dere, tepe, orman, bayır, çayır, çimen ne varsa keşfetmenizi sağlayan, bir noktadan diğerine yapılan normalden daha zorlu, tempolu yürüyüşlere denir. Trekkingle ilgili çok daha ayrıntılı bir yazıyı daha sonra paylaşacağım sizlerle.

Ballıkayalar’da Görebileceğiniz Hayvan Türleri

Kanyonun içerisinde çok fazla hayvan türüne rastlanabiliyormuş, biz tabiki de çok şanslı değildik, genelde herkesin görebileceği ördek ve kurbağa çeşitlerini görebildik. Fotoğraflara alalım sizi ..

Bunların yanı sıra Atmaca, alaca karga, erkemez, hüthüt, tarla kuşu, bülbülkuşu populasyonunu oluşturulmuş bu parkta. Çakal, tilki, tavşan, domuz, köstebeğe de Tabiat Parkı içerisinde rastlanılmıştır.

Ballıkayalar’dan Kareler

Tüm sorularınız için yazının altına yorum yapabilirsiniz.

Etiketler : BallıkayalarBallıkayalar KanyonuBallıkayalar Tabiat ParkıBallıkayalar Tabiat Parkına Nasıl GidilirBallıkayalar TırmanışıBallıkayalara Nasıl GidilirBallıkayalarda Görebileceğiniz Hayvan TürleriBallıkayalarda Ne Yapılır

1 Yorum

  1. Merhaba. Trekking ve hiking kavramları sıkça karıştırılıyor. Trekking sırt çantasını kamp yüküyle birlikte sırtlayıp günlerce doğada yaptığınız kamplı yürüyüşleri, hiking ise günübirlik yapılan doğa yürüyüşlerini ifade etmek için kullanılan İngilizce terimler.

Yorumlar buraya :)